Het roer om

Over ons

Een droom kwam in vervulling…

Toen Nanne-Jan en Lia Stienstra iemand zochten om de Texelse Chocolaterie over te nemen hoefden ze niet lang na te denken. Esmay doet namelijk niets liever dan mensen verwennen met heerlijke taarten en bonbons, en dat leerde ze van de beste! Ruim twee jaar werkte ze bij patisserie Kuyt in Amsterdam, één van de beste in Nederland, voor ze naar Texel terugkeerde en in de Texelse Chocolaterie kwam te werken. Niet wetende dat hier een jaar later haar droom in vervulling zou gaan…

Sinds 3 februari 2022 is Esmay de nieuwe en trotse eigenaar van de Texelse Chocolaterie. De producten en het concept blijven hetzelfde, evenals het doel: klanten steeds weer proberen te verrassen door in te spelen op de unieke omgeving en de lokale producten. 

Steun de cacaoboeren met duurzame chocolade

Duizenden mensen in Ghana en Ivoorkust zijn afhankelijk van de cacao-industrie en kampen met veel armoede, kinderarbeid en een gebrek aan zuiver water en veilige voeding. Om deze gemeenschappen te ondersteunen hebben we gekozen voor Callebaut chocolade, gemaakt van de fijnste ingrediënten en 100% duurzame cacao. Een gedeelte van de opbrengst van de chocolade wordt opnieuw geïnvesteerd in de cacaoboeren en hun gemeenschappen.

Zo worden er trainingen gegeven en krijgen vrouwen en jonge boeren de kans om zich te ontwikkelen. Samen maken we het verschil!